Caini "curatati" pentru 3 zile de "imagine nepatata" - update

Din pacate serialul continua. De azi dimineata am primit telefoane din partea persoanelor din zona centru - sens giratoriu, care au fost martori la actiunea de hingheriadă. Redau mai jos declaratiile lor:

" In jurul orei 3 noaptea i-am vazut. Au fost 3 barbati. Unul era la volanul unui Mitsubishi L200, tip pickup inchis (masina gradinii zoologice folosite de medicul veterinar Mate Csaba), care facea ture centru - str. Razboieni. Unul din ceilalti doi impusca cainii, celalalt ii insira pe drum ca iepurii vanati", iar cand se adunau, pickup-ul isi facea aparitia si cainii erau imediat varati in masina, iar soferul isi reincepea turele".
"La fel s-a intamplat si pe strada Axente Sever", declara martorii. "Cainii care au scapat macelului stau acum ascunsi, nu mai vor sa iasa de frica din locurile lor, nici macar nu mai beau apa. Sunt traumatizati".

Intrebat de prezenta masinii, medicul veterinar neaga ca ar fi fost prezent la actiune, dar si ca altcineva ar fi folosit masina "pe care doar el o foloseste". Sa nu uitam insa ca acea masina este unicat in Turda! Acum ne intrebam, sa fie domnul Mate somnambul? Cine a folosit atunci pistolul cu tranchilizant care se afla pe numele medicului? 

Va readucem aminte ca anul trecut, tot inainte de zilele orasului, s-a organizat o actiune asemanatoare, insa atunci a fost mai restransa, doar in zona centrului nou renovat. Cu acea ocazie au disparut (au fost ridicati) caini comunitari sterilizati prin campania publica realizata de noi in urma cu o luna de zile, cu sprijinul organizatiei americane Romanian Animal Rescue. Cu toate ca erau caini insemnati cu crotalii in ureche, ceea ce denota ca pentru tratamentele lor s-au investit bani, ca ei nu mai prezinta nici un pericol, autoritatile si-au batut joc de banii americanilor si i-au aruncat pe Apa Sambetii. Mentionam ca pentru o mai buna eficacitate a campaniei de atunci, am apelat la ajutorul celor de la gradina zoo sa ne sprijine in prinderea cainilor comunitari. Dar medicul veterinar ne-a refuzat, spunandu-ne ca primaria va organiza in toamna (anul trecut) o campanie identica cu sprijinul Fundatiei Vier Pfoten. Insa nici pana la ora asta asa ceva nu s-a intamplat.
Cu acea ocazie, pe numele medicului veterinar s-au depus plangeri penale pentru comitere de infractiuni. Domnia-sa a negat vehement implicarea sa in disparitia cainilor, spunand ca daca ar fi obligat sa participe la o astfel de actiune de prindere a cainilor, si-ar da demisia.

Anul acesta actiunea a fost mult mai ampla, acesteia cazandu-i victime si caini cu stapan. Deci povestea se repeta, iar autoritatile locale dezmint in continuare orice implicare (desi au fost martori!!!), incalcand cu un desarvarsit tupeu politicienesc legea pe care, tot ei, ne indeamna sa o respectam. Frumos exemplu dati, stimabililor domni alesi! Oricum, cu aceasta ocazie va asiguram ca voturile celor ce iubesc animalele le-ati aruncat pe aceeasi Apa a Sambetii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă