Ferma Copiilor pe ritm de Halloween

Evenimentul de ieri a fost unul foarte încărcat. A încercat să cuprindă mai multe secvenţe, îngemănate sub o sărbătoare de import care, chiar dacă nouă, adulţilor cu viziuni pro păstrarea tradiţiilor naţional-autentice, ni se pare mai puţin simpatică, copiii o adoră. Şi am observat de ce...pentru că le place mult să se costumeze, să se ia la întrecere între ei care sunt mai "cool" aranjaţi, deghizaţi, mascaţi etc.

Nu ştiu exact dacă dintre cele 4 clase de copii prezenţe ieri, au înţeles de fapt că evenimentul la care au participat făcea referire în principal la Ferma Copiilor, pentru că la final, când au ajuns în sală, majoritatea începeau să-şi studieze costumele. Singurii necostumaţi, care au venit special pentru animale, au fost copiii de la Centrul de zi "Acoperământul Maicii Domnului". Acei copii m-au impresionat în mod deosebit. Au "degustat" cu o infinită păcere toate produsele animaliere înşirate frumos pe mese şi păreau că au primit cu mare interes informaţiile despre animalele prezentate şi rolul acestora în viaţa omului. Despre copiii aceştia ar trebui să se scrie în publicaţiile locale, pentru că viaţa lor este foarte tristă, iar printre ei se află copiii deosebit de talentaţi.

Ca o idee generală: copiii de la oraş, cei care trăiesc ca nişte adevăraţi orăşeni, adică în bloc, nu prea aveau multe cunoştiinţe despre animalele domestice, înafară de recunoşterea câinilor şi a pisicilor. Când i-am întrebat ce alte animale domestice (ce trăiesc pe lângă casa omului) mai cunosc, mi-au răspuns "hamsteri" şi "porcuşori de Guineea". Nu ştiau mare lucru despre lâna provenită de la oi, despre produsele derivate din laptele acesteia, iar când au fost întrebaţi despre culoarea vacii, unii au răspuns imediat, plini de mândrie: "mov cu alb". Singurii care au recunoscut şi au putut descrie toate animelele prezentate în cadrul Mini-Fermei, adică, căţeii, pisica, iepurii, oaia, găina+cocoşul, gâştele, au fost copiii de la Şcoala Andrei Şaguna, şi asta pentru că mulţi dintre ei proveneau din cartierul Băi, unde este plin de animale domestice.

Concluzia organizatorului:  aceste ore de educaţie pro-animale, pro-viaţă, trebuie neapărat repetate. Noi vom merge cu siguranţă şi prin şcoli.

Acum mi-am dat seama, că de emoţie, am uitat să fac poze animalelor. Mai mult timp pentru poze am avut în sală.


"Aviatorii de la Luna"


Acest  căţelus a fost adoptat de la noi, în luna august, de o perche tânără, ea româncă, el neamţ. La vremea aceea, colegele mele i-au întrebat dacă sunt siguri că pot să ţină căţelul şi in condiţiile în care ar trebui să plece în Germania. Ei au răspuns că nu e nici o problemă. Adevăratul răspuns l-am aflat însă chiar ieri, când ne-au înapoiat căţelul, pe motiv că ei trebuie să plece în Germania şi nu îl mai pot ţine. Cred că nu mai trebuie să spun ce am simţit toate în acel moment. Căţeul e superb, e foarte lipicios, însă e dependent de ţinut în braţe. Se vede că a fost ţinut într-un apartament de bloc şi iubit. Din păcate iubirea nu a ţinut prea mult, în cazul lui.

De prin sală adunate...

 
 
 
 Instantanee din cadrul Atelierului "Aventura simţurilor" - fiecare masă prezenta produsele derivate de la animalul prezentat în poza expusă pe masă, iar copiii au avut posibilitatea să (re)cunoască produsele şi provenienţa lor.

Şi bineînţeles, concursul de măşti, care nu a avut nici o legătură cu Ferma copiilor, doar cu Halloween-ul:

 
Două "prinţese" de la Şcoala Maghiară, cam mult prea serioase, dar frumoase




Altă serie de prinţese, vrăjitoare şi ce or mai fi


Vrăjitoarele au ţinut neapărat să se pozeze cu personajul lor preferat "Hannah Montana"






O mumie extrem de zâmbăreaţă



Ceata veselă


Vrăjitoarele alături de prinţesa de pe tron, prevestindu-i viitorul


Copiii de la Centrul de zi "Acoperământul Maicii Domnului"

Prezenţa copiilor şi bucuria de pe chipul lor nu poate să nu te molipsească. Toate grijile şi gândurile dispar, pe moment, doar privindu-le încântarea.

Comentarii

  1. http://blogulise.wordpress.com/2009/11/02/asta-i-culmea/

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred că tu eşti cel mai norocos câine pentru că ai un sait ceea ce mulţi oameni nu au si că ai un stăpân ......,cum mulţi câini nu au.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă