Puii lui Murdărici au crescut

Am promis că o să revin cu poze despre puii adoptaţi de Murdărici. Au crescut, sunt frumoşi, dar din păcate semi-sălbăticiţi. Eu le dau de mâncare în fiecare seară, în speranţa că o să-i obişnuiesc în acest fel cu oamenii, apoi să-i putem prinde şi să le găsim un cămin. Mă recunosc, vin la mine, dar nu se lasă atinşi şi sunt în continuare tare sperioşi. Chiar dacă sar gardul şi intră în curtea noastră, tot nu se lasă mângâiaţi. Şi au crescut...



Şi Frumuşelul, cel care seamănă foarte bine cu un labrador a crescut. E tot mai frumos şi se vede pe el că va fi un câine puternic. Ar fi perfect pentru pază,într-o curte, dacă cineva l-ar dori. Se vede că e un câine dominant, însă încă e destul de fricos. Dacă cumva se propie Freddy mai hotărât spre el,fuge si sare gardul. Încă nu e conştient de puterea lui, e tânăr şi sperios.



Cel lovit de maşină, care avea o lăbuţă cu o rană mare, deschisă, a reuşit să se vindece. Acum pune lăbuţa jos, încă rana nu i s-a închis complet, dar se vede clar că e pe drumul cel bun. Problema cu el e însă alta. E foarte slab, deşi mănâncă bine, iar fraţii lui îl bat mereu. Doctoriţa a spus că asta se întâmplă pentru că îl simt mai slab, iar în sălbăticie aceştia sunt eliminaţi. Câteodată mă trezesc noaptea şi ies afară să-i opresc. Fac mare scandal, iar Schiopăţel plânge tare. E foarte crudă lumea asta a animalelor, chiar şi când e vorba de familie. Şi ei nici măcar nu trebuie să vâneze pentru ca să facă rost de mâncare. Şi cu toate astea se comportă ca şi în sălbăticie.



Dacă la început rana era mare, umflată şi deschisă, carne vie, pe parcursul celor 2 săptămâni s-a închis treptat, fără nici urmă de infecţie. Mai avusesem un caz asemănător la asociaţie, cu o căţelusă lovită de maşină şi cu răni deschise, infectate în timp şi pline de viermi, dar Şchiopăţel a scăpat mult mai uşor. Rana nu i s-a infectat deloc, iar acum îşi poate folosi piciorul în totalitate.



Cu un drum, i-am deparazitat intern pe toţi, să elimin problema paraziţilor intestinali şi să urmăresc dacă aşa Schiopăţel va lua în greutate. Să sperăm că va fi bine. Până acum a avut un îngeraş păzitor lângă el.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă