Senatul a respins ieri abrogarea Legii 9, de protecţie a animalelor

Pentru cei care au urmărit la TV stirea despre încercarea unui senator PD-L-ist, Iulian Urban (mai degrabă e rural rău) de a propune Guvernului revenirea la legea ce dă liber la masacrarea câinilor, redau mai jos răspunsul Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor: 

FEDERATIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR (FNPA)


COMUNICAT  DE  PRESA
 


Ieri, 25 noiembrie, Senatul a RESPINS proiectul legislativ L448/02.09.2009 initiat de catre senatorul Iulian Urban prin care se propunea abrogarea legii nr.9/2008 de modificare a legii 205/2004 privind protectia animalelor, inclusiv revenirea la eutanasie a cainilor fara stapan.


Mentionam ca nici pe parcursul derularii procesului legislativ la Senat, propunerea nu a avut sustinere: Guvernul a dat aviz negativ iar Comisia pentru agricultura (de la Senat) a emis raport nefavorabil.


In urma cu un an si jumatate legislatia romana privitoare la protectia animalelor a fost adaptata conform unor principii de baza ce stau la baza unei comportari etice fata de animale. Adoptata cu unanimitate de voturi atat de catre Senat cat si de Camera Deputatilor a fost de asemenea imbratisata de intreaga Romanie si aplaudata de catre comunitatea internationala.
Si totusi, de neconceput, un parlamentar, dul senator Iulian Urban, propune printr-o initiativa legislativa, respinsa ieri de catre Senat, sa ne intoarcem pe primele trepte, la non-civilizatie; propune ca societatea sa mearga inapoi si nu inainte. Intr-o societate care inca nu a atins nici nivelul a ceea ce inseamna protectia animalelor, atunci cand majoritatea tarilor au depasit de zeci de ani protectia si sunt la etapa de imbunatatire a legislatiei privind drepturile animalelor, exista militanti care pledeaza vehement pentru inexistenta pedepselor pentru cruzimile fata de animale.

Comentarii

  1. It is amazing to us in the US the struggles you face trying to protect animals. As I've said before, thank you for following your heart and doing what is right. I'm glad you were able to experience Thanksgiving a little big through our blog. Hopefully, we will be able to experience some of your holidays.
    Snuggles,
    Twix

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara comentarii de la un animal
    Ar trebui sa ii punem in conditia de animale macar o zi sa vada cum este
    Multumim ca ne tii la curent cu informatii
    si tinem pumnii in lupta ta
    cu drag
    Sakura

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh no... You are doing the very best you can, and it's so sad those crazy politicians can't get it straight! Hope legislation goes forward soon.
    xoxo,
    Brownie

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma intreb cine e jignit cu adevarat la alaturarea cuvantului "animal" de "uman" in asemena situatii?
    Nu ma intrebati ce le-as face eu astora...:(

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă