Până voi ajunge să fac cu adevărat ce doresc, îmbinând cele trei elemente care s-au conturat din copilarie în viaţa mea: copiii, animalele şi lumea poveştilor, voi posta ce am "povestit" până acum.

Maria sau povestea unei iubiri naive

(inspirata dupa un caz real)


Maria este o tanara de 17 ani. Locuieste impreuna cu parintii si cei trei frati mai mici intr-un apartament cu doua camere, in niste conditii destul de grele. Ambii parinti sunt pensionati pe motiv de boala, iar pensiile lor nu reusesc sa acopere chletuielile familiei. Maria este eleva la o scoala profesionala de croitorie si se gandeste sa-si caute de lucru, pentru a aduce un venit in plus familiei. Pe acelasi palier cu ei locuieste si nasa de botez a Mariei, prietena veche a parintilor ei. Nasa are un fiu mai mare cu 5 ani decat Maria, iar acestia se cunosc inca din copilarie. Chiar daca, mici fiind, ei obisnuiau sa se joace impreuna, in ultimii ani diferenta de varsta si preocuparile le-au separat drumurile. Matei e un barbat in toata firea acum, inalt muschiulos (doar petrece mult timp la sala de forta), insa nimeni nu stie exact cu ce se ocupa, din ce face venit. Numai in ultimii ani a schimbat vreo 5 masini. Lumea vorbeste ca aduce masini din strainatate si le revinde in tara, la pret dublu. Mai are si un mic magazin alimentar, la coltul strazii, dar e evident ca nu acesta ii rotunjeste atat de simtitor veniturile.

Intr-o seara, pe cand se intorcea de la scoala, Maria il vazu la coltul strazii pe Matei, rezemat pe capota unei masini cu numar strain, fumand dintr-o tigara. Parea ca asteapta pe cineva si era destul de enervat ca acel cineva intarzie. Maria simtise in ultimii ani o instrainare intre Matei si ea, mai ales din partea lui. De multe ori trecea cu masina pe langa ea si parea ca nici nu o vede. Era mereu cu fete tinere si frumoase in masina. Simtea oarecum ca el ajunsese intr-o pozitie sociala pe care ea nu o va atinge nicioadata si de aceea nici nu incerca sa se faca observata.

In seara aceea insa, ca prin minune, Matei o observa si Mariei ii facu impresia ca acesta o studiaza lung, ca si cum nu o mai vazuse de mult timp.


-Buna Maria. Nu te-am mai vazut demult. Te-ai facut bu..., adica frumoasa. Ce mai faci?

- Multumesc, raspunse ea emotionata. Cu scoala.

- Esti tot la scoala, eu care credeam ca ai terminat deja. Pari asa de matura.

- Pai am 17 ani, ai uitat?

- A, da? Numai? Hm, cazu el pe ganduri. Ei, in ziua de azi fetele par mai mari. Nu vrei sa iesim la un suc?

- Stiu eu, ma asteapta ai mei, raspunde Maria nevenindu-i sa creada urechilor. Dar o sa le spun ca am fost cu tine si sunt sigura ca nu vor zice nimic.

- Asa te vreau papusa.

Si dupa aceasta prima invitatie, au mai urmat si altele. Matei parea sa-si faca un obicei din a o astepta pe Maria sa iasa de la scoala, lucru care ei ii conferea un sentiment de superioritate in fata celorlalte colege. Niciuna nu mai avea un prieten mai in varsta si cu masina scumpa, care sa o astepte dupa ore. Era clar ca daduse norocul peste ea.

Dupa vreo cateva luni, relatia lor parea ca devine tot mai serioasa. Parintii erau incantati sa vada ca copiii lor se inteleg atat de bine, iar in sinea lor sperau chiar la o nunta.

Ghinionul a facut insa ca Maria sa ramana insarcinata. Parintii au sfatuit-o sa-i spuna lui Matei ca urmeaza sa fie tata, pentru a-i da timp sa puna la punct oficializarea relatiei lor. Acesta insa ramase de-a dreptul socat de vestea primita si ii spuse Mariei ca are nevoie de ceva timp pentru a-si pune ordine in ganduri. Si ... disparu.

Luni de zile Maria nu a mai primit nici un semn din partea lui Matei. Mama acestuia i-a spus ca e la munca in strainatate, sa stranga bani pentru viitoarea familie. Lunile treceau, Maria nu se putea abtine sa nu-si faca vise asupra viitoarei familii si abia astepta momentul in care Matei ii va apare la usa, strangand-o in brate cu mult dor si cerand-o de nevasta.

Matei aparu insa cand fetita lor avea deja 6 luni. Maria avusese parte de o nastere complicata, prin cezariana, iar medicul ii spusese ca un an de zile nu va mai avea voie sa intretina nici un contact sexual. Se si temea ca il va pierde pe Matei din acest motiv, de aceea se hotara sa nu-i spuna nimic.

Surpriza a facut ca iubitul ei sa nu reactioneze intocmai cum isi imaginase ea. Se comporta ca si cum nu ar fi vazut-o de cateva zile doar. O invita la un suc, fara sa de-a semne ca ar dori sa-si vada copilul.

- Fata draga, eu m-am gandit mult la situatia noastra si mi-am dat seama ca inca nu-s pregatit sa ma insor. Trebuie sa muncesc, sa-mi fac casa mea, masina, alde-alea, stii tu, nu pot sa ma insor prima data si apoi restul. Iar tu, ca sa poti sa-ti cresti copilul, ai nevoie de o slujba ca lumea. Sa stii ca eu te pot ajuta. Pe unde am umblat mi-am facut relatii destule si pot sa te duc si pe tine.

- Sa merg, unde? intreba Maria consternata.

- La munca, in strainatate. Ca acolo se castiga bine.

- Dar eu am un copil de crescut. Si, in plus, ce as putea lucra eu acolo?

- Pai o gramada de romance lucreaza pe acolo. Chelnerite, baby-sitter, menajere.

- Dar eu nu cred ca m-as descurca. In plus, nu stiu nici o limba straina, se scuza Maria.

- Lasa ca eu am relatii si te pot ajuta. Uite, de exemplu, te pot baga menajera la un hotel, in Austria. Mi-am facut niste prieteni acolo si mi-au promis sa te ajute si pe tine. Ce zici? Trebuie sa te gandesti si la copil acum. Doar n-oi vrea sa stai pe pensia batranilor.

Maria accepta cu inima stransa propunerea lui Matei, dar incerca sa se incurajeze spunandu-si ca doar era iubitul ei si ii vroia binele. In urmatoarele zile aranja cu parintii sa aiba ei grija de fetita, isi facu pasaportul si pleca impreuna cu Matei si masina acestuia. In masina insa mai era o fata, dintr-o comuna invecinata cu orasul in care locuiau ei, pe care o chema Adina. Si ea vroia sa lucreze in strainatate, la acel hotel. O, ce bine, se gandea Maria, macar nu voi fi singura printre straini.

Ajunsi la hotel, Matei le duse intr-o camera si ii spuse Mariei ca el mai are ceva de aranjat si se intoarce mai tarziu. Din cauza oboselii, fetele adormisera.

Au fost trezite de vocile unor fete care au intrat in camera lor.

- A,voi trebuie sa fiti fetele noi, au spus acestea.

Buimaca de somn, Maria nu intelegea.

- Unde-i Matei? intreba ea

- Cine?

- Matei, prietenul meu. El ne-a adus aici.

- O, o, fata draga. Trezeste-te, i-au zis fetele. Tu chiar nu stii de ce te afli aici ?

- Ba da, am venit sa muncesc ca menajera la hotel, spuse Maria. Iar prietenul meu trebuie sa soseasca.

Fetele pareau sa inteleaga mai bine situatia decat Maria si insotitoarea ei. Si au facut imediat lumina si in mintea acestora.

Asa a inceput calvarul Mariei. De Matei nici vorba sa mai apara. El a vandut-o, fara nici o remuscare, unui patron de bar. Dupa o cadere nervoasa, Maria fusese instruita de fetele mai vechi asupra muncii pe care era obligata sa o faca. Job-ul ei era sa intretina clientii barului si sa faca consumatie cat mai mare pe buzunarul acestora. Unii clienti optau pentru “serviciu complet” si inchiriau fetele la camera.

Chiar daca medicul din tara o sfatuise pe Maria sa se abtina de la contactul sexual, ea nu se putea scuza in fata clientilor. Dar simtea ca nu face fata cerintelor acestora si le simtea nemultumirea.

Observand ca dupa 2 luni, fata cea noua nu reuseste sa-si faca clienti, patronul o incuraja sa se axeze mai mult pe consumatia de la bar. Cea mai apreciata consumatie era sampania la sticla de 300 ml, care se vindea cu 10 euro. Maria trebuia sa consume cat mai multe sticle, pentru a-si achita in acest fel pretul pe care patronul il platise lui Matei pentru ea. Neobisnuita cu alcoolul, Mariei i se facea deseori rau. Se scuza in fata clientului, intra la toaleta, baga degetul in gura si isi producea voma. Dupa ce isi golea stomacul, se intorcea la bar si o lua de la capat. In fiecare seara, un bodyguard era mereu cu ochii pe fete.

Intr-una din nopti, pe Maria a cuprins-o din nou obisnuita stare de rau, insa de data asta simtea ca va lesina. Se uita dupa bodyguard, dar acesta nu parea sa fie prin zona. Profitand de lipsa acestuia, Maria se strecura afara din bar. Ajunsa in strada, voma din nou, dupa care trase adanc aer in piept. Ametita inca, se pregatea sa se intoarca in bar, dar, la un moment dat, i se paru ca vede o fantoma venind spre ea. Dar cand fantoma incepu sa-i vorbeasca, isi dadu seama ca e Matei, in carne si oase, care a venit sa o salveze din acel calvar. Era atat de bucuroasa sa-l vada, incat il iertase imediat si ii sari la gat, acoperindu-l cu sarutari.

- Mergem acasa? intreba ea impacata si plina de incredere.

- Da, da, raspunse acesta.

Insa Maria nu ajunse acasa, ci in Italia. Matei o furase de la patronul barului din Viena si o revanduse unei bande de traficanti albanezi. Daca in Austria lucra ca dama de companie in barul hotelului unde si locuia, in Italia era obligata sa faca trotuarul. Serviciile sexuale erau onorate in masinile clientilor, prin parcari. Maria cu greu facea fata acestui nou job. Era mult mai solicitant, iar clientii de o factura mult mai slaba.

Intr-o noapte urata, cu ploaie deasa de abia puteai sa vezi prin ea, auzi la un moment dat o masina orpindu-se brusc in fata ei si a colegei de trotuar. Nu intelega de ce aceasta a rupt-o la fuga imediat, la vederea tipilor care se pregateau sa coboare din masina. Insa nici nu a avut timp sa se desmeticeasca, ca acestia au si tabarat peste ea, lovind-o cu ce apucau, pumni, picioare....

S-a trezit in camera, cu dureri mari in tot corpul, iar albanezii si celelate fete erau stransi in jurul ei.

- Ce s-a intamplat, a intrebat ea revenindu-si cu greu din lesin.

- Era banda rivala, a ucrainienilor, a lamurit-o unul dintre sefii ei. Vor sa revendice teritoriul nostru si incearca sa ne sperie. Nu e prima data cand fac asta.

Ghinionul facuse ca, de data asta, sa pice ea pe mana lor.

Dupa acest incident, Maria simtea ca nu mai poate continua. S-a rugat amarnic, cu lacrimi in ochi, unuia dintre albanezi sa o trimita inapoi acasa. Nu ca ar fi sperat ca acesti barbati plini de cruzime sa se inmoaie la vederea lacrimilor ei. Nici nu reusise acest lucru, pentru simplul fapt ca acesti oameni nu aveau nici un sentiment uman.

Pana la urma insa, puterea banului fu cea care triumfa. Albanezii isi dadeau seama ca romanca devenise o marfa stricata si il contacta pe Matei, cerandu-i sa-si ia fata inapoi si sa le plateasca banii dati pe ea.

Mariei ii era frica sa mai spere ceva, dar vazand masina lui Matei apropindu-se de locul intalnirii, se gandise ca totusi nu-i era indiferenta acestuia, din moment ce a venit inca o data dupa ea. Matei insa, ca un adevarat om de afaceri, le propusese un alt fel de schimb. In locul Mariei, adusese marfa proaspata, doua fete chiar.

Scena schimbului se desfasura ca in filmele politiste. De-o parte masina albanezilor, cu Maria, iar de cealalta - masina lui Matei, cu fetele cele noi. Albanezii i-au dat drumul Mariei sa pornesca spre cealalta masina, cerandu-i lui Matei sa trimita fetele noi spre ei. Maria aproape ca fugea spre masina salvatoare, iar cand ajunsese langa ea, Matei o trase repede inauntru. In acel moment, cele doua fete facusera cale intoarsa, fugind si ele inapoi, in masina lui Matei, iar acesta porni in tromba, lasandu-i pe albanezi cu buza umflata.

De data asta Maria ajunsese acasa, unde abia asteptase sa-si stranga la piept fetita care nu o mai recunostea. Trecuse deja 2 ani, iar fetita avea aproape 3 anisori. Parintii nu s-au aratat suparati pe ea, au sprijinit-o si au incurajat-o sa-l declare la politie pe Matei. Insa, inexplicabil, Maria inca mai avea sentimente pentru tatal copilului ei, chiar daca acesta nu trecuse nici macar o singura data sa-si vada fetita.

De la intoarcerea in tara, Matei parca intrase in pamant. Vestea cea mai grea de indurat pentru Maria a fost insa sa afle ca Matei se insurase cat timp fusese ea plecata.

- Nu pot sa cred. Mie mi-a spus ca nu e pregatit de insuratoare, ca vrea sa faca bani inainte. Deci cu banii luati pe mine si-a facut nunta!!!

Primirea acestei crude lovituri o convinse pe Maria sa coopereze cu politistii de la Crima Organizata Dupa un filaj de vreo 3 luni, timp in care nimeni nu-l mai vazuse pe Matei, intr-o noapte, trupele speciale au descins in apartamentul acestuia, aflat vizavi de cel al parintilor Mariei si scosese de acolo un barbat barbos si cu plete, care nu parea sa semene deloc cu Matei, erou Mariei.

Dupa luni de zile, sentinta a fost anuntata, iar Matei a ramas dupa gratii sa-si ispaseasca o lunga pedeapsa.

Maria s-a angajat croitoreasa la o firma, locuieste tot in apartamentul parintilor ei, unde inghesuiala a devenit si mai mare, dar nu conteneste sa-si sfatuiasca fratii mai mici sa nu incerce sa plece din tara, in cautarea unui loc de munca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă